Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Διαδικασία παρασκευής ουίσκι

Το επόμενο βήμα μας είναι να κατασκευάσουμε το δικό μας ουίσκι. Για να το κατασκευάσουμε θέσαμε σε εφαρμογή τις πληροφορίες που συλλέξαμε σχετικά με την παρασκευή του. Αρχικά αφού καταφέραμε να κάνουμε με επιτυχία την διαδικασία της ζύμωσης, αποστάξαμε το μείγμα μία φορά και μετρήσαμε τον αλκοολικό βαθμό της αλκοόλης. Επειδή ο βαθμός ήταν μεγάλος πραγματοποιήσαμε και μία δεύτερη απόσταξη του μίγματος με σκοπό να κατεβάσουμε την περιεκτικότητά του. Έπειτα αφού ολοκληρώσαμε την διαδικασία της απόσταξης υπολογίσαμε την ποσότητα νερού την οποία θα έπρεπε να προσθέσουμε στο μείγμα για να το φτάσουμε 50% υπολογίζοντας και την ογκομετρική φιάλη η οποία ήταν 1000 ml.



Στην συνέχεια, πήραμε πριονίδια βαρελιού, για τον λόγο του ότι δεν μπορούσαμε να βάλουμε το τελικό μείγμα μας σε βαρέλι, και τα τοποθετήσαμε στην ογκομετρική φιάλη. Κατά το τελικό στάδιο ανακατέψαμε το μείγμα με τα πριονίδια και το αφήσαμε σε σχετικά δροσερό και σκοτεινό μέρος αναμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία την τελική του μορφή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου